úterý 11. září 2018

Jedeme dál ...

 Naše další trasa bude kopírovat pobřeží. Od moře vane velmi osvěžující vítr, což je vzhledem k vedru, které tu teď panuje, moc příjemné.

 Zastavujeme na Pointe du Grouin. Krásné výhledy na moře, dramatická skaliska, maják.





Najdou se tu i písečné pláže. Rodina jde hned do plavek a hurá do moře. Já se s naším psem vracím pěknou procházkou k autu. Na zdejší pláže nesmí psi (to platí po celé další trase, narozdíl od pláží na francouzském pobřeží Středozemního moře). Mě to nevadí. Díky větříku je příjemně a v klidu si užívám.
 Potom přejíždíme do města Lancieux. Tady nacházíme klidné parkoviště, tak zabivakujeme na noc.



Výhled máme na záliv, který je při odlivu (ten zrovna je ) souší.




Příliv a odliv je tady velikánský. Tam, kde jste se před pár hodinami koupali, najednou k okraji moře sotva dohlédnete. Příliv nastal asi kolem třetí hodiny v noci (zaznamenala jsem jen šplouchání vln ) a ráno jsou lodě zase na suchu.



 Pokračujeme na Cap Fréhel.




Nejlepší mistr zahradník - příroda.

 Krátká zastávka v Pléneuf-Val-André. Na noc nezůstaneme, protože na zdejším parkovišti je pro obytňáky zákaz. Bivakujeme na parkovišti u zálivu Saint-Brieuc.




 Poznávání okolí střídá cachtání v moři a naopak.

 Dál nás cesta vede na výběžek u Lampaul-Plouarzel. Kolem nás širý oceán a západ slunce. Vzhledem k hodně západní poloze se tento pohled naskytl až ve 22.20 hod.




 Uděláme si zase přestávku, abych vás neunavila dlouhatánským sloupcem fotek. Příště to už dorazíme až domů. Také můžu přidat pár tipů pro ty, které by tento styl cestování lákal. Myslím, že jsem schopná zodpovědět i konkrétní vaše dotazy ohledně bydlíkaření. Je to už pár let, co jsme pořídili našeho prvního bydlíka a v kolech máme několik desítek tisíc kilometrů.


J.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Je pro mě cennou odezvou.